Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΓΚΡ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Παγκόσμια πρώτη για το επικό έργο «Ενιαίος»


Γνωρίζετε τι είναι το έργο «ΕΝΙΑΙΟΣ» και ποιος ο δημιουργός του Γκρέγκορι Μαρκόπουλος;

Γνωρίζετε τι είναι το έργο «ΕΝΙΑΙΟΣ» και ποιος ο δημιουργός του Γκρέγκορι Μαρκόπουλος; Αν όχι, η πρώτη παγκόσμια προβολή των ενοτήτων VI, VII και VIII του «ΕΝΙΑΙΟΣ», με την υπογραφή του Ελληνοαμερικανού κινηματογραφιστή Γκρέγκορι Τζ. Μαρκόπουλος (1928-1992) και εικόνες μεταξύ άλλων από κινηματογραφικά πορτρέτα των Οδυσσέα Ελύτη και Διαμαντή Διαμαντόπουλου, που θα πραγματοποιηθεί στην ύπαιθρο, στην τοποθεσία Τέμενος στη Λυσσαρέα της Αρκαδίας, το τριήμερο 29, 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου, σε συνέχεια της πρεμιέρας των ενοτήτων Ι-V το 2004 και το 2008, είναι μια ευκαιρία γνωριμίας με τον καινοτόμο καλλιτέχνη.
Το όραμα του Γκρέγκορι Μαρκόπουλος, που πέθανε χωρίς να έχει δει το «ΕΝΙΑΙΟΣ» ολοκληρωμένο, τον οδήγησε μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε το 1980 αυτός και ο κινηματογραφιστής Ρόμπερτ Μπίβερς αποφάσισαν να προβάλλουν έκτοτε τις ταινίες τους στην ύπαιθρο της Λυσσαρέας, τόπου καταγωγής του πατέρα του.
80 ώρες
Το επικό έργο «ΕΝΙΑΙΟΣ», συνολικής διάρκειας 80 ωρών, που απαρτίζεται από 100 φιλμ και διαρθρώνεται σε 22 ενότητες, με διάρκεια από 3 έως 5 ώρες η καθεμία, αποτελεί μια σύνθεση εικόνων με συνάφεια μεταξύ τους, τόσο από το πρώιμο όσο και από το ύστερο έργο του δημιουργού, διαπερνώντας 5 δεκαετίες κινηματογραφικής δημιουργίας.

Ο κινηματογραφιστής Γκρέγκορι Μαρκόπουλος

Η αναδιαμόρφωση του συνολικού έργου του Μαρκόπουλος έχει γίνει με ξαναμονταρισμένες βερσιόν 16 γνωστών ταινιών του, μαζί με σπάνιο ανέκδοτο υλικό (περίπου 65 ταινίες) από τις δεκαετίες του '70 και του '80. Κάθε προβολή ξεκινά με τη δύση του ηλίου και κρατά 3 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων γίνεται αντιληπτή κάθε αλλαγή στον ουράνιο θόλο.

Πηγή : ethnos.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *