Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Το Τσίρκο του Βιετνάμ για μικρούς και μεγάλους


Μια παράσταση για τις ημέρες των εορτών από ένα τσίρκο με παράδοση και ιδιαίτερη εθνική υπογραφή: το Νέο Τσίρκο του Βιετνάμ καλεί σε μια μαγευτική περιπλάνηση στην Άπω Ανατολή, στις 23 και 25-29 Δεκεμβρίου 2011 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Ένα διαφορετικό ποιητικό ταξίδι στη μακρινή χώρα της Ανατολής μάς προτείνει το Νέο Τσίρκο από το Ανόι. Η ομάδα αυτή των νέων καλλιτεχνών που προέρχεται από τους χώρους του τσίρκου, της μουσικής, του θεάτρου και της τέχνης του δρόμου θα μας ξαναθυμίσει εικόνες και αισθήσεις από την καθημερινότητα ενός ειρηνικού χωριού χαμένου στους ορυζώνες.

Με λιτά μέσα και πρωτότυπα σκηνικά κατασκευασμένα από μπαμπού, το Làng Tôi αντλεί έμπνευση από την πλούσια βιετναμέζικη παράδοση αλλά και από τις νέες τεχνικές του τσίρκου τέχνης, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους μια μοναδική σκηνική εμπειρία που καταρρίπτει τους νόμους της βαρύτητας. Το κοινό όχι μόνο θα έρθει σε επαφή με ένα εντελώς διαφορετικό είδος περιπλάνησης και τσίρκου αλλά θα μπορέσει να ανακαλύψει την υψηλή ποιοτική έκφραση της σωματικής τεχνικής του ανατολικού θεάτρου.

Σημαντικό είναι ότι οι Βιετναμέζοι καλλιτέχνες που έζησαν και εργάστηκαν στη Γαλλία και τη Γερμανία επέστρεψαν στις καλλιτεχνικές τους ρίζες, ενισχύοντας την παράδοση με νέες τεχνικές και φόρμες, προσφέροντας ένα θέαμα που συνδυάζει με μαεστρία ακροβατικά, πολεμικές τέχνες, παραδοσιακή βιετναμέζικη μουσική, παντομίμα και χορό. Για μικρούς και μεγάλους ένα θέαμα που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε στην καρδιά της Αθήνας.



Νέο Τσίρκο του Βιετνάμ
Lang Toi - «Το χωριό μου»


Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Στις 20.30
Τηλ.: 210 9005800

Πηγή : protothema.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *